Geleceğin Eğitim Modeli; Online Eğitim


Dünya hızla dijitalleşirken bu dijital dönüşüm, eğitim sistemlerinde de köklü değişiklikler yaptı. Geleneksel eğitim anlayışı yepyeni bir boyut kazandı artık eğitim de dijital dünya ile kol kola. Günümüz teknolojilerinin eğitime olan katkısı büyük, şüphesiz. Buna bir de global pandemi tedbirleri eklenince klasik yüz yüze eğitimler biçim değiştirerek hızla online eğitimlere evrildi. Pandemi sürecinde yurt içindeki örgün eğitimin online ortamlara taşınması ile tanıştığımız bu yeni süreç aslında sandığımız kadar yeni değil. Hatırlarsınız, 90lı yıllarda açık öğretim derslerini televizyon kanallarında izleyebiliyorduk. Bu sistem, online eğitimin ilk ve en temel haliydi aslında. 2000li yıllarda internet ile tanışmamız ve mobil hayata geçiş yapmamız ile online eğitim sistemleri hızlı bir gelişim gösterdi ve online eğitimin dünyadaki ilk örneklerini görmeye başladık. Bu konuda başı çeken kurumlar dünyaca ünlü üniversiteler oldu ve zamanla bu platformlar çeşitlilik kazanarak bu günkü halini aldı.


Elbette, Z kuşağı faktörünü de atlamamak gerek. Teknoloji ve internetin kucağına doğan bu kuşak yapay zeka, arttırılmış gerçeklik, bulut depolama gibi sistemlere çok aşina. Dünyayı teknolojik gelişmeler çerçevesinde algılayan bu nesil elbette eğitim konusunda da geleneksel yöntem yerine yeni yöntemleri tercih ediyor. Z kuşağı için kalem kağıtla eğitim yok. Bu kuşağın eğitim algısı daha teknolojik, daha mobil. Hal böyle olunca online eğitim platformlarının önemi de hayli artıyor.


Bilgiye ulaşmak ve öğrenmek Z kuşağı için zaman ve mekanla sınırlanabilecek bir durum değil. Gelişen teknolojiler sayesinde yeni nesil için eğitim akıllı cihazlarla her an her yere taşınabilecek bir içerikten fazlası değil. Eğitime ulaşmak için tek ihtiyaç bir bilgisayar, tablet ya da telefon. Öte yandan hem yurt içinde hem de küresel olarak örgün eğitimin kalıcı olarak online ortamlara taşınması gündemdeyken eğitimin değişen dinamiklerine uyum sağlamak için bu dönüşüme ayak uydurmak şart. Geleceğin eğitim modeli, online eğitim olacak.


Online eğitim tarihine ve eğitimin geleceğine kısa bir bakış attık, gelin şimdi bu yeniden tanıştığımız kavramı derinlemesine anlayalım;


Online Eğitim Nedir? 


Online eğitim nedir sorusunun cevabı en basit haliyle şöyle açıklanabilir; klasik yüz yüze eğitim ve kursların alternatifi olarak konfor alanımız içinde internet bağlantısı ve akıllı cihazlar üzerinden erişilebilen yeni nesil eğitimlerdir. Eğitimler, eğitmenin konu anlatım videoları ve eğitime dair paylaştığı yazılı materyallerden oluşmaktadır. Aynı ortamdaymışçasına sesli ve görüntülü olarak işlenen derslerin tek farkı eğitimlerin online olarak alınmasıdır. 


Aynı ortamda bulunma gerekliliğinin ortadan kalkması ve online eğitime erişim kolaylığı beraberinde bazı avantajlar da getirdi kuşkusuz. Gelin bu avantajların neler olduğuna bakalım;


Online Eğitimin Avantajları


1. Zaman Kısıtı Yoktur

Hepimiz zamana karşı yarışıyoruz. Yetişmesi gereken işler hem profesyonel hayatta hem de sosyal hayatta ciddi bir zaman baskısı yaratıyor. Çalışırken eğitim almak ya da sosyal hayattaki programlar arasında örgün bir eğitime kaydolmak pek olası görünmüyor. Hele ki büyük şehirlerdeki tempo aynı anda iki farklı sorumluluk almayı zamansal olarak neredeyse imkansız hale getiriyor. Online eğitim ise tüm bu imkansız durumları mümkün kılan yeni ve pratik bir alternatif sunuyor. Online eğitimde kendinizi eğitime göre programlamak yerine eğitimi kendi saatlerinize göre ayarlayabilirsiniz. 120 saatlik bir eğitim programı aldığınızı varsayalım; bu eğitimi kendi programınıza göre planlayabilir, dilediğiniz zaman dilediğiniz yerden erişerek eğitim hızınızı kendiniz ayarlayabilirsiniz.

2. Eğitim Maliyetleri Düşüktür

Online eğitimler zaman tasarrufunun yanında ciddi bir maliyet avantajı da sağlıyor. Kayıt, kitap, harç, yol, yeme-içme, barınma gibi tüm masraflardan sizi kurtaran bu yeni nesil eğitim sisteminde yalnızca alacağınız eğitimlerin ücretini ödemeniz yeterli. Tabii internet bağlantısı ve bir akıllı cihaz için de ödeme yapmanız gerekecek. Bu şekilde dahi yüz yüze eğitime oranla ciddi bir maliyet tasarrufu sağlamanız mümkün. Aradaki maliyet farkıyla birden fazla alanda, farklı eğitimler alma şansına sahipsiniz.

3. Esnek Bir Eğitim Modeli Sunar

Yüz yüze eğitimin tüm kurallarını unutun! Online eğitimde, eğitimin kurallarını, yerini, zamanını ve hatta çalışma şeklinizi dahi siz belirliyorsunuz. Dilediğiniz zamanda, dilediğiniz yerden eğitime erişerek çalışma şeklinizi kendiniz belirleyebilirsiniz. Size göre en iyi çalışma şekli hangisiyse onu seçme özgürlüğüne sahip olursunuz. Bu da zaman baskısı olmaksızın eğitimdeki bilgilerin gerçek anlamda alınmasını ve bilginin doğru şekilde işlenmesini sağlar.

4. Çevre Dostu Bir Eğitim Modelidir

Online eğitimlere dilediğiniz yerden katılabilirsiniz yani ulaşım gibi bir zorunluluğunuz yok. Kitap, defter, kağıt, kalem gibi malzemelerin kullanımı oldukça düşüktür. Enerji kullanımı ise yüz yüze eğitime kıyasla çok daha azdır.


Geleceğin eğitim sistemi dijital mecralarda şekillenirken online eğitimin faydalarına da göz atmakta yarar var. 


Online Eğitimin Faydaları


  1. Eğitime her yerden ulaşabilme imkanı sunar,
  2. Eğitime her zaman ulaşabilme imkanı sunar,
  3. Hem profesyonel hem de kişisel gelişim alanında farklı konularda eğitimlere ulaşabilme fırsatı sunar,
  4. Farklı disiplinlerde sunulan eğitimler soru sormaya teşvik eder ve merak duygusu ile öğrenmeyi pekiştirir,
  5. Alınan eğitimle ilgili yeterlilik, eğitim sonundaki sınavlarla ölçülebilir,
  6. Yüz yüze eğitim imkanı bulunmayan öğrencilerin de bu eğitimlere katılabilmesi açısından eğitimde fırsat eşitliği sunar,
  7. Farklı eğitimlere ihtiyaç duyanlar açısından çeşitlilik sağlar,
  8. Yüz yüze eğitime göre 3 temel konuda avantaj sağlar;

        a. Zaman

        b. Maliyet

        c. Esneklik


Geleceğin eğitimi online’da şekillenirken yeni sistemde yer almak için Todes Academy’nin sunduğu eğitimleri incelemek iyi bir başlangıç olabilir.


Kişisel Gelişim Kursları'nı incelemek için tıklayınız.

Mesleki Eğitimleri incelemek için tıklayınız.

Uzmanlık Eğitimleri'ni incelemek için tıklayınız.


Online Eğitime Yeni Bir Bakış; Todes Academy


Todes Academy, kişisel gelişim ve kariyer gelişimi konusundaki tüm eğitim taleplerine onaylı sertifikalı çözümler sunan yeni nesil bir eğitim kurumudur. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimler ile sektöre tam donanımlı ve kalifiye iş gücü yetiştirmeyi hedefler. Kişisel Gelişim Kursları, Mesleki Eğitimler, Uzmanlık Eğitimleri ile Mesleki Yeterlilik Kursları kapsamında onlarca eğitimi bir arada bulabilirsiniz. Dilerseniz online eğitim danışmanlarımızdan süreç sonuna kadar destek alabilirsiniz.


4 Adımda Sertifika Sahibi Olun


  1. www.todesacademy.com adresinden eğitiminizi seçin,
  2. Eğitim ücretini ödeyin,
  3. Online eğitimlere katılın, sınavları başarı ile tamamlayın,
  4. Onaylı sertifikanız 15 günde adresinize gelsin, anında e-devlet ekranında görüntülensin.


Todes Academy’nin onlarca eğitiminden biri mutlaka size göre, bize katılın.